Stupavská polievka z kelu

Potrebujeme:

1 kel
3 mrkvy
1 zeler
3 petržlen
5 zemiakov
cibuľa, cesnak
soľ, korenie, olej
200 g slaninky
200 g strúhaný syr
rajčinový pretlak
Stupavská polievka z kelu
 
Ako na to:

Na oleji si osmažíme nakrájanú na drobno cibuľku, pridáme rajčinový pretlak, cesnak a všetkú koreňovú zeleninu, nakrájanú na kocky. Pridáme soľ, korenie. Zalejeme vodou a dusíme.
Neskôr pridáme nakrájaný kel, a zemiaky.
Varíme do mäkka.
Nakoniec opražíme slaninku, ktorú pridáme do polievky. Pri servírovaní podávame so strúhaným syrom.

Dobrú Chuť!
 
Chod:Obed / Večera
Typ Kuchyne:Slovenská
Spôsob prípravy:Varené

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára