Boršč bez mäsa (bezlepková, bez mlieka, sóje a vajec)

Potrebujeme:

2l vody
1 väčšiu červenú repu (cviklu)
1/4 hlávkovej bielej kapusty
2 mrkvy
1 petržlen
1/2 menšieho zeleru
4 zemiaky
3 olúpané paradajky alebo 3PL paradajkového pretlaku
soľ
čierne korenie mleté
vínny ocot alebo citrónová šťava
1/2 ČL cukru
2-3dl ryžového mlieka (kto môže, dá si namiesto ryž.mlieka kyslú smotanu)
zápražka: 2-3plátky slaniny, 1/2 cibule, 2PL hl.kukuričnej múky, 2dl vody
 
Ako na to:

Do studenej vody dáme variť na rezance nakrájanú cviklu. Neskôr pridáme na rezance nakrájanú zeleninu, koreniny a zemiaky na kocky. Osolíme a varíme domäkka. Pridáme nadrobno pokrájané paradajky alebo paradajkový pretlak. Urobíme zápražku na slaninke a cibuli. Zápražku prilejeme do polievky a prevaríme. Nakoniec ochutíme citrónovou šťavou, dosolíme a prilejeme ryžové mlieko. 
 
Chod:Obed / Večera
Sezóna:Iné
Spôsob prípravy:Varené
Diéta:Bezlepková

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára