Bohatá fazuľová polievka

Potrebujeme:

300 g fazule, údené mäso 300 g, 2-3 bobkové listy, mleté čierne korenie, 3 strúčiky cesnaku, 1 lyžicu práškového cukru, maslo, 2-3 lyžice hladkej múky, 1 kyslú smotanu (250 ml), trochu mlieka, ocot, soľ
Ako na to:

Fazuľu namočíme deň vopred do studenej vody, aby napučala. Pridáme bobkový list, prelisovaný cesnak, korenie, soľ a cukor a všetko povaríme tak, aby fazuľa zmäkla. Roztopíme maslo na panvici, pridám hladkú múku a všetko popražíme asi 3 minúty. Zápražku necháme trochu vychladnúť a vmiešame do nej kyslú smotanu. Celú zmes nalejeme do uvarenej fazule, pridáme údené mäso pokrájané na malé kúsky a ešte necháme povariť aspoň 10 minút, podľapotreby dochutíme soľou a korením. Do hotovej polievky, už odstavenej z plameňa, pridáme 2 lyžice octu.
Druh mäsa:Iné
Chod:Obed / Večera
Typ Kuchyne:Slovenská
Sezóna:Zimné
Spôsob prípravy:Varené

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára