Anglický hovädzí hrniec s guinesom

Potrebujeme:

Na 4-6 porcii
3 bobkové listy
500g hovädzieho mäsa nakrájaného na kocky
500ml pivo guines alebo čierne pivo
2 stopky zeleru
2 stredne veľké cibule
2 mrkvy
olivový olej
1 polievková lyžica hladkej múky
400g konzerva krájaných paradajok
soľ a čierne korenie
Anglický hovädzí hrniec s guinesom
 
Ako na to:

Ak sa rozhodneme variť to v rúre tak predhrejeme rúru na 180°C. Zelerové stopky nakrájame na kolieska. Očistíme cibuľu a nakrájame ji na drobno. Mrkvu očistíme, prekrojíme pozdĺžne a nakrájame na kolieska. Do ohňuvzdorného hrnca dáme olej a všetku zeleninu s bobkovým listom. Necháme pražiť 10 minút za občasného miešania. Potom pridáme múku, mäso, pivo, paradajky z konzervy a dobre premiešame. Osolíme a okoreníme. privedieme do varu , zakryjeme pokrievkou a buď pokračujeme vo varení na sporáku pomaly alebo to môžme dať do rúry na 3 hodiny. Závisí to len na nás. Pol hodinu pred dovarení dáme dole pokrievku. Zistíme či je to uvarené tak že mäso sa úplne rozpadáva. Podávame s chlebom alebo zemiakmi.
 
Druh mäsa:Hovädzie

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára