Anglická polievka

45 minVarenie - pecenie2 h min
Potrebujeme:

Na 6-8 porcií :
2 kg údeného mäsa
bobkový list a tymián
petržlenová vňať
celé čierne korenie
6 mrkiev
1 veľký fenikel, nakrájaný na 6 kúskov
1 veľká červená cibuľa, nakrájaná na 6 kúskov
1 malý zeler, nakrájaný na štvrťky
400 g malých nových zemiačikov
soľ a mleté čierne korenie
špenátové listy
1 brokolica
zelené fazuľky
olivový olej
Anglická polievka
 
Ako na to:

Mäso dáme do hrnca s vodou, privedieme do varu a zlejeme. Bobkový list, tymián a petržlenovú vňať zviažeme s niťou. Mäso dáme naspäť do hrnca spolu s petržlenom a celým čiernym korením a zalejeme vodou aby všetko bolo zakryté. Privedieme do varu a necháme variť na nízkej teplote 1½ hodiny. Potom k tomu pridáme mrkvu, fenikel, zeler a zemiaky. Privedieme opäť do varu, potom znížime teplotu a necháme variť na nízkej teplote ďalších 45 minút alebo pokiaľ nie je všetko uvarené. Potom všetko vyberieme z hrnca. Do vývaru dáme brokolicu rozobranú na ružičky a fazuľu. Privedieme opäť do varu a necháme variť 5 minút. Vyberieme ich z hrnca. Ochutnáme vývar, podľa potreby dosolíme a okoreníme. Mäso rozoberieme s vidličkou. Naservírujeme ho do misiek alebo hlbokých tanierov. Pridáme zeleninu a zalejeme to vývarom. Posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou. Podávame.
 
Druh mäsa:Bravčové
Chod:Obed / Večera
Typ Kuchyne:Anglická
Spôsob prípravy:Varené

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára