Boršč s mäsom (bezlepková, bez mlieka, sóje a vajec)

Potrebujeme:

2,0l vody
1/2 hrnčeka hovädzieho mäsa (asi 100g)
1/2 hrnčeka bravčového mäsa (asi 150g)
1/2 hrnčeka údeného mäsa (asi 150g)
1 väčšiu červenú repu (cviklu)
1/4 hlávkovej bielej kapusty
1 mrkvu
1 petržlen
kúsok zeleru
1/2 cibule
2-3 zemiaky ( nemusia byť, môže sa zahustiť zápražkou z 2PL oleja a 1PL hl.kukuričnej múky)
2 paradajky alebo 4PL paradajkového pretlaku
soľ
4 zrniečka čierneho korenia
1 bobkový list
vínny ocot alebo citrónová šťava
1/2 ČL cukru
2-3 dl ryžového mlieka (ak nemáte alergiu na mlieko, môžete si dať dokaždej porcie lyžicu kyslej smotany)
 
Ako na to:

Do studenej vody dáme variť na kocky pokrájané hovädzie a údené mäso a na rezance nakrájanú cviklu. Neskôr pridáme bravčové mäso, osolíme a varíme domäkka. Pridáme na rezance nakrájanú zeleninu, cibulu, koreniny a zemiaky na kocky. Varíme domäkka. Pridáme nadrobno pokrájané paradajky alebo paradajkový pretlak. Ak nedáme zemiaky, môžeme polievku zahustit bielou zápražkou ( 2PL oleja, 1PL hl.kukuričnej múky, 2dl vody). Nakoniec ochutíme citrónovou šťavou, dosolíme a prilejeme ryžové mlieko.
Podávame s bezlepkovým chlebom.
 
Druh mäsa:Iné
Chod:Obed / Večera
Sezóna:Iné
Spôsob prípravy:Varené
Diéta:Bezlepková

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára